Muzičke vesti sa prijateljskih portala


Feedback – Niš

Nastavak na Balkanrock.com …

Izložbom fotografija Goranke Matić pod nazivom ,“VLADA”, a koja je posvećena Vladi Divljanu, zvanično će biti otvorena druga regionalna Kontakt muzička konferencija.

Pročitajte na Balkanrock.com …

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije sinoć je u beogradskom “Wurst Platz Bar”-u obeležilo 65 godina od svog osnivanja. Tom prilikom dodeljene su brojne nagrade, povelje i priznanja uz zanimljive nastupe laureata kao i uz kratke filmove o dobitnicima nagrada. Dirigentu i kompozitoru RTS Big benda Vojislavu Bubiši Simiću, u njegovoj 94. godini, […] The post Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije proslavilo 65 godina postojanja appeared first on Remix Press.

Pročitajte na RemixPress.com …

Američki inde rok veterani Yo La Tengo objavili su novo studijsko izdanje There’s a Riot Going On pod pokroviteljstvom Matador Records etikete.

U pitanju je petnaesti album u karijeri trija iz Hobokena, koji nasleđuje ploču Stuff Like That There iz 2015., međutim, tehnički ovo je prvi album sastavljen isključivo od autorskih pesama nakon izdanja Fade iz 2013. godine.

Ploču There’s a Riot Going On članovi benda sami su producirali, a u cilju promocije istog otisnuće se na svetsku turneju, pa će 12. maja premijerno nastupati i u Srbiji, tačnije u beogradskom Domu omladine. Karte za ovaj događaj mogu se nabaviti po ceni od 2800 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 3200 dinara.

Kompletan spisak pesama izgleda ovako:

 1. You Are Here
 2. Shades of Blue
 3. She May, She Might
 4. For You Too
 5. Ashes
 6. Polynesia #1
 7. Dream Dream Away
 8. Shortwave
 9. Above the Sound
 10. Let’s Do It Wrong
 11. What Chance Have I Got
 12. Esportes Casual
 13. Forever
 14. Out of the Pool
 15. Here You Are

Članak Yo La Tengo objavili novi album se pojavljuje prvo na Rock Svirke.

Pročitajte na RockSvirke.com …

Progressive rock sastav Lesoir iz Holandije održaće seriju koncerata u regionu. Najavljeni su koncerti u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Srebrenici i Mostaru. 

Nastavak na Balkanrock.com …

Makedonski progressive metal bend, Chromatic Point, objavili su novi singl i video zapis za kompoziciju ‘‘Clockwork”, koja najavljuje njihov četvrti studijski album. Video i animaciju za pesmu “Clockwork” radili su Hristijan Avramov, Ljupco Spirov i Aleksandar Jovanovski, dok je za audio bio zadužen Evgenij Karevski – Geni. Chromatic Point je formiran u Makedoniji 2010

Nastavak na Balkanrock.com …

Legendarni pevač, Bryan Ferry je nakon najava koncerata u Beogradu i Skoplju najavio i svoj treći nastup na prostoru Balkana, tačnije u Hrvatskoj. On će za razliku od prethodna dva puta na kojima je nastupao u Zagrebu i Dubrovniku ovoga puta održati koncert u Šibeniku. Koncert će biti održan petog seprembra u tvrđavi sv. Mihovila, ono što […]

Detaljnije na Balkanrock.com …

Britanski grindcore sastav Napalm Death objavio je novu pesmu pod imenom “Call That an Option?“. Pesma će se naći na kompilaciji “Coded Smears And More Uncommon Slurs“, koja izlazi 30. marta preko izdavačke kuće Century Media Records. Ova kompilacija rariteta i ekskluzivnih pesama sastava Napalm Death će sadržati 31 pesmu, koje su nastale u rasponu […]

Više na Balkanrock.com …

Goat Girl je ženska grupa iz Engleske koja pripada vladajućem indi pravcu. Objavila je mini album Cracker Drool, a u sklopu njega je i pesma „Scream“.Po pitanju muzike, u pesmi ima, pored akustične akordske clean pratnje, koja je standardna za ovaj pravac i elemenata psihodelije, koja dolazi kao svojevrsni brejk i zanimljiv način da se pesma završi. Prilikom slušanja prijatno iznenadi konstrukcija pevanja sa pratećim vokalima, što u ovom slučaju predstavlja najjači adut pesme.

Kada pominjemo tekst, možemo reći da je u pitanju bunt, socijlna tema sa razumljivom dozom feminizma.
Da bi pesme u ovom veoma popularnom indi žanru bile muzički interesantne i zanimljive, potrebno je da muzičar bude originalan i da ubaci momenat koji će celu pesmu izvući iz kolotečine. Ove devojke su to uradile upravo sa stilom pevanja i mračnijim zvukom.

Ovaj sedmoinčni album dolazi kao uvod u britansku turneju koja je predviđena za mart i april.

Članak Goat Girl – Scream (singl) se pojavljuje prvo na Rock Svirke.

Pročitajte na RockSvirke.com …

Language.Sex.Violence (L.S.V) je utopijski cold new wave bend iz Niša, nastao 2014. godine, kao nastavak projekta „Eleanor Rigby”. L.S.V čine: Peđa Živanović (vokal), Olja Wagner (bas gitara) i Milan Vukić (gitara) i Katarina Živanović (sempler i elektronski bubnjevi). …

Više na HellyCherry.com …