Muzičke vesti sa prijateljskih portala


Clutch je objavio spot sa tekstom za njihovu obradu pesme „Precious And Grace“, koja je u originalu pesma ZZ Top-a.

Ovu pesmu je slavni trio (Gibbons, Hill, Beard) snimio 1973. godine i nalazi se na njihovom trećem albumu Tres Hombres.

Prošlog mesecu su objavili i verziju pesme „Evil“ koju poptisuje američki bluzer Vili Dikson (Willie Dixon).

Očigledno je da su svi u grupi veliki poštovaoci ZZ Top-a. To je grupa uz koju smo odrasli i koju i dan danas slušamo, a ova pesma je naša omiljena.“, rekao je pevač Nil Felon (Neil Fallon).

Članak Clutch obradio „Precious And Grace“ se pojavljuje prvo na Rock Svirke.

Pročitajte na RockSvirke.com …

Blink 182 obajvio je novi singl „Happy Days“ i to neposredno posle izvođenja pesme „Enema of the State“ na turneji pod nazivom Warped Tour. To je njihov treći singl u 2019. godini.

U trenutku objavljivanja to je bio i 182. dan u godini, a pored nje tu se nalaze i „Generational Divide“ i „Blame It On My Youth“, a novi „Happy Days“ je pop pank balada srednjeg tempa sa promenjlivom dinamikom.

Enema of the State turneja se nastavlja sa datumima u Njujorku (Barclays Crnter) i Čikagu (Riot fest).

Članak Blink 182 objavio novi singl „Happy Days“ se pojavljuje prvo na Rock Svirke.

Pročitajte na RockSvirke.com …

U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“, koji se sprovodi na teritoriji Grada Novog Sada, otvoren je drugi krug Konkursa za realizaciju omladinskih ideja u zajednici još samo danas i sutra, ali nije kasno da prijavite svoju dobru omladinsku ideju. „LOKOMOTIVA“ ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz […] The post Konkurs za drugi krug LOKOMOTIVE ističe sutra appeared first on Remix Press.

Pročitajte na RemixPress.com …

Igor Miladinović je gitarista, pevač i kompozitor koji je, na ovaj ili onaj način učestvovao u dobrom delu srpske metal scene. Kako kaže, njegov matični bend Alister je trenutno na pauzi, dok za Chaosium radi na novim pesmama i za sada taj bend ima status studijskog. Trenutno je aktivan i u bendu Evolucija…

Detaljnije na Serbian-Metal.org …

U okviru trećeg Rok kampa za devojčice koji se ove godine održava u Knjaževcu od 14

Pročitajte na Balkanrock.com …

Facebook nalog grupe AC/DC nije bio aktivan od 18. novembra 2017. godine kada je preminuo gitarista Malcom Young, da bi društvene mreže australijskih rok ikona proradile u utorak 16. jula kad je objavljen vizual koji upućuje na obeležavanje zaista važnog datuma za njih. Objava upućuje da će se 40. godišnjica objave tog albuma slaviti čitavog […]

Pročitajte na Balkanrock.com …

Gotik folk kantautorka Chelsea Wolfe predstavila je novi video za singl “American Darkness” koji će se naći na njenom predstojećem albumu “Birth Of Violence”.  Nova ploča trebalo bi da bude objavljena 13. septembra za Sargent House. U pitanju je njeno šesto studijsko izdanje koje nasleđuje album “Hiss Spun” iz 2017. godine. Režiju spota potpisuje Karlos Rene Ayala, a […]

Nastavak na Balkanrock.com …

Two-Stroke Engine je moonshine blues bend iz Knjaževca, nastao početkom 2016. Umorni od klasične rok priče i standardne postavke benda, Vladimir Stefanović (Good ol’ bastards) i Ivan Todorović (ex Favela) su na ideju o stvaranju nečeg novog došli kao i svi, tokom pijanke. Sve je brzo rešeno te večeri, umesto elektrike – akustika, umesto bubnja – matrica, umesto skakanja na bini – stolica. Od distorzije se naravno nije odustalo a i pravac je bio jasan – Hill country delta blues po uzoru na R.L. Burnside, Junior Kimbrough, T-model Ford, Cedell Davis…..

Pročitajte na HellyCherry.com …