Muzičke vesti sa prijateljskih portala


Domaći “Irci“, bend Irish Stew of Sindidun, simbolično započinje novih 15 godina na sceni velikim koncertom u sali “Amerikana” beogradskog Doma omladine 2. novembra 2019. godine. Koncerti ovog sastava su tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike.

Nastavak na RemixPress.com …

Na vratima i dalje stoji znak Kuglaša, ali se iza njega krije potpuno novi klub koji će biti novo uporište alternativne muzike u Beogradu – klub Knap. Balkanrock ekipa je za prvi događaj koji će ispratiti na ovoj lokaciji izabrala nastup benda Bas i stega koji stvara muziku koja spaja mnoge rock žanrove, ali odstupa […]

Više na Balkanrock.com …

Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Laibach u sredu, 4. decembra održaće ekskluzivni koncert za svoje najveće fanove u beogradskoj Kombank dvorani, u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju svoj poslednji album “The Sound of Music”, izdat krajem 2018. godine. Ovaj album nastao je […]

Nastavak na Balkanrock.com …

fotografija: Christoph Voy

Beogradska post-pank senzacija Repetitor svojim odličnim nastupima već godinama predstavlja najveću koncertnu atrakciju na Balkanu, a to dolaze da potvrde u bašti KST-a 4. oktobra.

Nebrojene turneje kojima su prošli ne samo Balkan već i čitavu Evropu, koncerti u Rusiji i Kini, turneja sa Arcade Fire, samo su neke od crtica koje ovaj trio čine jedinstvenim. Sa tri albuma iza sebe i četvrtim u pripremi, osvojili su veliku bazu fanova i dobili sjajne kritike, a pre svega su poznati kao bend koji na koncertima pravi šou, daje sve od sebe i prenosi eksploziju energije sa bine koja nikoga ne ostavlja u mestu.

Repetitor su svoj prepoznatljivi zvuk polako
gradili pod uticajem žestokog rokenrola, post-panka i svega između. U svom
repertoaru donose pesme koje prelaze granice žanrova i koje su izgrađene na
energičnom odnosu instrumenata i vokala, postepeno gradeći karakterističan
kotrljajući zvučni zid koji gazi sve pred sobom. Repetitor bez sumnje
predstavlja najbolje od savremene garažne rok scene Balkana. Bend čine Boris
Vlastelica
(gitara, vokal), Ana-Marija Cupin (bas gitara, vokal) i Milena
Milutinović
(bubanj, vokal).

Pre trija Repetitor, na ovom koncertu nastupaće
još mladi bend Klotljudi i talentovani reper Spejs Noksi. Takođe,
pre početka svirke biće prikazan i film o poseti Repetitora u Centralnom
zatvoru, pod nazivom Suženi snovi.

Ograničeni kontigent ulaznica u prodaji je po ceni od 600 dinara, a mogu se nabaviti u Felix Shopu, kafeu Mašta i u KST-u. Nakon prodaje ograničenog kontigenta, cena ulaznica će iznositi  800 dinara.

Članak Repetitor zakazao beogradski koncert se pojavljuje prvo na Rock Svirke.

Pročitajte na RockSvirke.com …

Američka pesnikinja, muzičarka i aktivistkinja Camae Ayewa, poznatija pod imenom Moor Mother, objavila je novi singl „Black Flight“ kojim najavljuje novo izdanje.

Budući album Analog Fluids Of Sonic Black Holes trebalo bi da bude objavljeno 8. novembra za Don Giovanni Records, a u pitanju je njeno drugo studijsko izdanje koje nasleđuje debi ploču Fetish Bones iz 2016. godine.

Pesmu je producirao King Britt, a singl sadrži i strofu repera Saula Williamsa. Tokom novembra Moor Mother očekuje velika evropska turneja u okviru koje će nastupati i na Le Guess Who? festivalu u Utrehtu.

Ovo je drugi singl sa predstojeće ploče koji imamo prilike da čujemo, a prethodno je objavljena numera „After Images“.

Članak Moor Mother najavljuje novi album se pojavljuje prvo na Rock Svirke.

Više na RockSvirke.com …